Safari naar de Hel

SAFARI NAAR DE HEL door Nemon

Na Debet van Saskia Noort is Safari naar de hel op dit ogenblik de bestverkochte thriller uit thriller top 5 van Bol.com. Lees meer op Crimezone.nl »

Zodra je in de literaire thriller SAFARI NAAR DE HEL van Nemon begint, word je meegezogen in het razend spannende verhaal. Aan de ene kant is de beschrijving zo realistisch  dat het lijkt alsof je het zelf meemaakt, aan de andere kant zo angstaanjagend als een nachtmerrie.
Een jonge jurist, Barend, solliciteert voor zijn eerste baan bij de Amsterdamse vestiging van een internationaal advocatenkantoor. In een afgeluisterd gesprek  vangt hij op dat ze op zoek zijn naar het prototype van een geboren loser  en daarom hém aannemen. Nog vreemder wordt het, als hij hoort dat uitgerekend hij wordt uitgezonden voor de begeleiding van een miljardenproject in Afrika. In Nairobi aangekomen wordt alles alleen maar raadselachtiger:  waarom wordt hij ingekwartierd bij de sinistere minister van Security, en welke rol speelt diens heksachtige echtgenote? Als hij zijn kantoor belt om opheldering, blijkt niemand hem meer te kennen. Alsof hij niet bestaat, nooit bestaan heeft. En de secretaresse met wie hij contact had blijkt van de aardbodem verdwenen...

Hij leert een clubje internationale zakenlieden kennen dat zich in het Afrikaanse land genesteld heeft om het leeg te zuigen. Ontwikkelingsgeld wordt doorgesluisd naar een in onberispelijk maatpak gestoken Zwitserse bankier. Te laat komt Barend erachter wat zijn levensgevaarlijke rol is in het spel dat met behulp van de corrupte machthebbers wordt gespeeld. Dan blijken de mensen met wie hij in contact komt kort daarop onder verdachte omstandigheden om te komen. Een minister die de corruptie van zijn collega’s aan de kaak wil stellen wordt vermoord. Als Barend het land probeert te ontvluchten, vertrekt het vliegtuig op last van hogerhand zonder hem: hij zit als een rat in de val.

Nooit eerder is  de wereld van gewetenloze politici en miljardairs zo realistisch beschreven. Maar SAFARI NAAR DE HEL beperkt zich niet tot een vlijmscherpe analyse van hun methodes en drijfveren. De mentale ontwikkeling die de hoofdpersoon doormaakt wordt op de voet gevolgd. En dan leidt het verhaal tot een onverwachte ontknoping, waarbij de spanning tot op de laatste pagina wordt opgevoerd.  Profiteert Barend mee, of kiest hij de kant van Afrika? Voor zover er nog wat te kiezen valt, als je bent achtergelaten in de tropenzon, tot je nek ingegraven in de aarde, en de gieren al zijn neergedaald... 

Download hier een inkijkexemplaar